Индъстри Уеб

Много се чудих, как и от къде да започна.

Всичко се случи лятото на 2013г. Бях решил, че ще прекратя отношенията си с текущия работодател и търсех в каква посока да се развивам. Ходих на няколко интервюта с различни софтуерни фирми – занимаващи се основно в областта на уеб и мобилните технологиите, но по една или друга причина не започнах към нито една от тях.

Исках да се занимавам по-активно с уеб. Да използвам последните навлизащи технологии. Да разработвам мобилни приложения. Да създавам разпознаваеми сайтове и т.н. Да дам свобода на идеите си и натрупания опит. Всичко това доведе до идеята да обособя собствен бизнес.

В този момент на главоблъсканица се появи Генчо Чокоев. Приятел по хоби, клиент на съпругата ми и съсобственик на спретната българска софтуерна фирма, която разработва бизнес софтуер.

Търсеха съдружие със специалисти в областта на уеб технологиите, за да могат да предложат на клиентите си, лесен и достъпен начин за създаване на Интернет магазини работещи в едно с техните софтуерни решения. След не много дълги преговори, обсъждания на развитие и инвестиране се стигна до създаването на Индъстри Уеб и влизането й в съдружие с Генсофт.

И така, от Септември 2013г. поех по свой собствен път. От тогава съм собственик, управител и основен front-end разработчик в Индъстри Уеб. Минахме през много много трудности, условности и лишения, но продължаваме на пред. Ще пиша, за да Ви разкажа за продуктите, сайтовете и приложенията, които създадохме и тези, които тепърва предстои да направим.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.