Най-лесния на света Ябълков Пай

Чаени бисквити от Победа с мед и масло

Чаените бисквити от „Победа“ с мед и масло, са едни от най-обича/й/ните консумативи в моето семейство. Харесвам ги заради вкуса и най-вече, за това, че са доста по-твърди от останалите родни произведения и не се разлагат при първото топване в кафето.

Не съм много добър готвач. Даже изобщо, но има няколко десерта, които правя. И то доста сполучливи :о). Един от тях е най-лесния на света ябълков пай. Както и най-лесните и бързи палачинки, и най-лесния кекс, най-лесния карамел – изобщо всичко което става в рамките на 10тина мин. без да броя престоя в печката.

Ябълков Пай

Разтапяте 125гр. масло и го разливате на дъното на тавичка. Покривате дъното с любимите Ви бисквити. Моите са чаени с масло и мед на „Победа“ – начупени и цели, както Ви дойдат, за да се покрие добре дъното около 2см. От горе нареждате 2-3-4, обелени и нарязани на едро ябълки, да се запълни добре тавата и даже да стърчат малко от горе. Заливате със смес от 1ч.ч. брашно, 1ч.ч. захар и 4 яйца. Печете на 190 градуса докато се получи лек златист цвят. Оставяте го денонощие, за да попие тестото част от сока на ябълките.

Често не го чакам цяло денонощие и го почвам веднага, щом стане достатъчно хладен, за да не ми опари езика, но ако имате търпение си заслужава.

3 мнения по „Най-лесния на света Ябълков Пай

  1. Вкусен и лесен е вярно e, но следващия път ще сложа прясно мляко на бисквитите, че стана сух.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.