Travian (Глава Първа)

ww1.png


Travian e браузър базирана massively multiplayer online игра (MMOG). Най-интересното в нея е, че за да достигнеш до победа, задължително трябва да играеш в екип със страшно много други играчи (принципна основа на почти всички MMOG).

Играта с много и различни играчи изобщо не е лесна. В общия случай се присъединяваш към даден екип, който има изградено ръководство, и неговите идеи стават твои. Играеш както с пубери на 12-14 години, така и с възрастни хора до 40-45г средно – независимо от пола и изповеданието им. Трудно е да се уцели златната среда, така че да изпиташ удоволствие от играта и в същото време да се разбираш с другите играчи. Сплетните и интригите са много често явление.


Бях чувал за Travian. Бях виждал рекламните им банери, които се въртят из мрежата. Приблизително познавах типа на играта, какво представлява и как се играе, пък и случайно бях чел една тема във форума на мамите за нея – но не намирах смисъл, а и време да се занимавам (в последните няколко години почти нямам време за игри, малкото които си пускам понякога са Star Wars Episode I: Racer и Serious Sam).

Но един ден, мой колега ме помоли да се регистрирам в играта и да я поиграя малко, за да получи някакво количество злато, и че едва ли не му зависи живота от това :о). И така се почна всичко. Регистрирах се като howbizarre (разбира се) на 25.11.2008г. някъде към обяд. Ден по-късно регистрирах и втори акаунт, но за него по-натам.

porednostta.na.sabitiata.2.jpg
(фиг. 1)

Картинката от фиг. 1 е свалена от Travian Word Analizer, един от многото подобни сайтове, които ползвах. На нея е показана последователността на заселването ми, като датата ми на регистрация съвпада със създаването на първия град.

В останалите глави от моето пътешествие из дебрите на Travian ще следвам хронологично фиг. 1 и така до края, който настъпи на 23.10.2009г. в 02:01 часът, когато беше построено чудото.

Ще ви напиша и за всички шмекерии, хакове и скриптове, които ми помагаха да не съм непрестанно в играта, а само по час до два на ден… Както и всички помощни сайтове и как да се ползват.

В следваща глава

В следващата глава ще Ви разкажа, какво е добре да знаете преди да почнете играта, някои от ползваните от играчите термина и какви помагала има налични из мрежата.

3 мнения по „Travian (Глава Първа)

 1. Жалко, много жалко. Някак си мислех, че само идиоти захващат тая краста, но ето, че и читави хора подвиват крак… Мой колега и приятел попиля 2 години социален живот в това шибано печалбарско блато… Добре, че го убедих да мине на EVE :D

 2. Ами Бо – ползвах разни ботове (cs-network.dk) и няколко специално написани C# интерфейса със собствена база към играта от пича дето ме зариби, за да не ми се налага да губя време в играта.
  Макар, че ако се обърна назад… случвало се е стоя по час… до два наведнъж понякога… но рядко…
  Общо взето сутрин за 20тина мин. с кафето… по обяд – ако палма е с мен и ако изобщо имам обяд и понякога неделниците…
  Не успях да се социализирам много… :о)

 3. Здрасти howbizarre!!!
  Искам да те поздравя за темата ще се опитам и аз със моите мнения да дам насоки за всички бъдещи травианци, които ще се зарибят покрай темата ти тука!!!
  P.S.
  Не си мислете че лесно се измъква от травиана!!!!!

Вашият коментар