Travian (Глава Първа)

ww1.png


Travian e браузър базирана massively multiplayer online игра (MMOG). Най-интересното в нея е, че за да достигнеш до победа, задължително трябва да играеш в екип със страшно много други играчи (принципна основа на почти всички MMOG).

Играта с много и различни играчи изобщо не е лесна. В общия случай се присъединяваш към даден екип, който има изградено ръководство, и неговите идеи стават твои. Играеш както с пубери на 12-14 години, така и с възрастни хора до 40-45г средно – независимо от пола и изповеданието им. Трудно е да се уцели златната среда, така че да изпиташ удоволствие от играта и в същото време да се разбираш с другите играчи. Сплетните и интригите са много често явление.


Бях чувал за Travian. Бях виждал рекламните им банери, които се въртят из мрежата. Приблизително познавах типа на играта, какво представлява и как се играе, пък и случайно бях чел една тема във форума на мамите за нея – но не намирах смисъл, а и време да се занимавам (в последните няколко години почти нямам време за игри, малкото които си пускам понякога са Star Wars Episode I: Racer и Serious Sam).

Но един ден, мой колега ме помоли да се регистрирам в играта и да я поиграя малко, за да получи някакво количество злато, и че едва ли не му зависи живота от това :о). И така се почна всичко. Регистрирах се като howbizarre (разбира се) на 25.11.2008г. някъде към обяд. Ден по-късно регистрирах и втори акаунт, но за него по-натам.

porednostta.na.sabitiata.2.jpg
(фиг. 1)

Картинката от фиг. 1 е свалена от Travian Word Analizer, един от многото подобни сайтове, които ползвах. На нея е показана последователността на заселването ми, като датата ми на регистрация съвпада със създаването на първия град.

В останалите глави от моето пътешествие из дебрите на Travian ще следвам хронологично фиг. 1 и така до края, който настъпи на 23.10.2009г. в 02:01 часът, когато беше построено чудото.

Ще ви напиша и за всички шмекерии, хакове и скриптове, които ми помагаха да не съм непрестанно в играта, а само по час до два на ден… Както и всички помощни сайтове и как да се ползват.

В следваща глава

В следващата глава ще Ви разкажа, какво е добре да знаете преди да почнете играта, някои от ползваните от играчите термина и какви помагала има налични из мрежата.

3 мнения по „Travian (Глава Първа)

 1. Жалко, много жалко. Някак си мислех, че само идиоти захващат тая краста, но ето, че и читави хора подвиват крак… Мой колега и приятел попиля 2 години социален живот в това шибано печалбарско блато… Добре, че го убедих да мине на EVE :D

 2. Ами Бо – ползвах разни ботове (cs-network.dk) и няколко специално написани C# интерфейса със собствена база към играта от пича дето ме зариби, за да не ми се налага да губя време в играта.
  Макар, че ако се обърна назад… случвало се е стоя по час… до два наведнъж понякога… но рядко…
  Общо взето сутрин за 20тина мин. с кафето… по обяд – ако палма е с мен и ако изобщо имам обяд и понякога неделниците…
  Не успях да се социализирам много… :о)

 3. Здрасти howbizarre!!!
  Искам да те поздравя за темата ще се опитам и аз със моите мнения да дам насоки за всички бъдещи травианци, които ще се зарибят покрай темата ти тука!!!
  P.S.
  Не си мислете че лесно се измъква от травиана!!!!!

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.