Travian (Глава Втора)

Thumbnail image for ww1.png

Ще Ви разкажа няколко важни неща и ще дам отговор на няколко въпроса, които всеки начинаещ играч си задава преди да започне или в самото начало на играта.

Какво е добре да знаете преди да почнете играта?

Ако не започнете от самото начало на сървъра, като мен – ще бъдете яростно нападани от всички, които са се регистрирали преди Вас. Не, че е лошо, но понякога леко дразнещо.

Решението – правите съвсем малка армия, която да касира за през деня и да не Ви яд, като я избият, докато не си наглеждате акаунта (например нощно време) и вдигате поне 3 скривалища (напълно развити), за да си пазите/криете ресурсите.

Какво е касиране?

Израза касиране означава, да събирате ресурса на неактивните играчи в
близост до вас. Максималното разстояние за касиране в началото на
играта да не е повече на час от Вас. Иначе е неефективно (е, освен ако
няма такива играчи, но това е много рядко). Понякога, за да опазите
армията си, когато не наблюдавате акаунта, може да я пратите да касира
на деалечно разстояние, така че времето за връщане да съвпада с
последващото наблюдение на играта.

Как да разберете кои играчи са неактивни?

Има доста сайтове, които поддържат собствена база за почти всички Travian ери по света. Този, който на мен ми е най-удобен е Travian Dope. Освен, че ползвам неговия интерфейс, имам и няколко малки JavaScript
базирани програми, които извличат инф. от там и я попълват в моя
собствена база. Всъщност тази функционалност е написана от мои приятел,
силно запален по играта.

Какви други помагала има?

Понеже Travian е браузър базирана, е добре да изберете подходящия
браузър. Това са браузърите, в които може да заредите външни скриптове
за емулация и интерпретация на данните и дизайна на дадена страница. За
Windows това са Firefox и Opera.

Аз лично ползвам Opera, но Firefox е малко по-лесен за конфигуриране и
ползване на скриптове. Това, което Ви е нужно е към вашия Firefox
браузър да инсталирате плъгина Greasemonkey. След, което от сайта на Kerkeberos.net преглеждате селекция: Greasemonkey – Best Script for Travian и си добавяте, тези които ще са Ви нужни. Силно Ви препоръчвам Travian3 Beyond – ML & CN – улеснява страшно много и дава много допълнителни настройки. Изобщо из мрежата има страшно много скриптове и информация. Просто попитайте бай Гошо.

Друга програма, която ползвам е CS CropFinder. Това е малко софтуерче, което стартирате на компа си, прави чудесии и дава доста допълнителни функции.

И последното от помагалата (но не на последно място) е да си напишете собствена система, използвайки предоставените от Travian пособия (версията на Български език). Разбира се – изискват се познания за работа с Database и Server Side програмиране, но има много такива ентусиасти и особено, един който познавам… :о).

В следваща глава

В следващата глава ще Ви разкажа, какво направих в началото на живота ми из Travian. Кои са необходимите и достатъчни сгради в първия град и защо иманата на градовете ми са координати от картата.

4 мнения по „Travian (Глава Втора)

  1. XMLRPC в Movable Type

    Наскоро реших да настроя Flickr акаунта си, че да мога да публикувам директно от там снимки в блогчето. За целта се обръщам към XMLRPC сервиза на системата. Странно е, че срещнах някои проблеми, но основния беше, че не разпознаваше потребителското…

  2. Travian (Глава Трета)

    25 Ноември 2008г. В този ден регистрирах потребителя howbizarre и с активирането на акаунта и влизането в играта, се създаде и първия ми град. След известно време на игра и наблюдение на това, какво и как се случва реших…

  3. И аз съм очарован от тази онлайн ирга травиан…
    Наистина интересни неща имаш, а аз си направих и моя страница на която поствам новости и други прелюбопитни нещица относно моята любима онлайн игра. В тая моя страничка: http://traviqnbg.hostoi.com , са поместени новини, бъгове, линкове, полезни добавки и ръководства за Травиан. Тя се подновява често и е винаги в крак с новостите по сървърите. Който желае е добре дошъл да я види и нея. Сполайте всички!

  4. И аз съм очарован от тази онлайн ирга травиан… Наистина интересни неща имаш, а аз си направих и моя страница на която поствам новости и други прелюбопитни нещица относно моята любима онлайн игра. В тая моя страничка: http://traviqnbg.hostoi.com , са поместени новини, бъгове, линкове, полезни добавки и ръководства за Травиан. Тя се подновява често и е винаги в крак с новостите по сървърите. Който желае е добре дошъл да я види и нея. Сполайте всички!

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.