Рила и езерата

Бяхме на Рила точно за танца на белите братя и сестри :о) Едно чудно изживяване. Едно място, което всеки българин (и не само) трябва да посети и то не по веднъж. Вярно, че беше малко пренаселено, но не ти се натрапва. Може би защото Рила е достатъчно обширна. При подобна навалица на Витоша… :о)

Тръгнахме много рано. На отиване минахме през София » Дупница » Сапарева Баня » Паничище » паркинга под лифта. Пътя е много добър, само след Паничище е малко кофти изкачването, но то се очакваше. После 25мин. с лифта, който е открит (аз здраво му бях захапал железата), до хижа „Рилски Езера“ и от там 2ч. до езерото „Бъбрека“. 2ч. защото бяхме с малките – Алеко и племенницата ми.

Ния и Алек на Рила

Някъде 10:10 бяхме горе. Паневритмиците точно бяха започнали танца. Част то нашата група се включи, друга – снимаха, а трети успяха да разкажат IV, V и VI епизод от Star Wars на децата до приключването на танца. После омоткахме провизиите и обратно на лифта (аз отново захапал железата). Стана много студено, а бяхме замислили целия ден да сме там. Да обиколим езерата, но… Следващия път повече.

На обратно минахме през Сапарева Баня » Сапарево » Клисура » Самоков » Панчарево » София. Бяхме решили да не слизаме обратно на Дупница,  евентуално да избегнем задръствания, пък и пътя е малко по-живописен. От Сапарево до Самоков пътя е много кофти. Доста е изкопа асфалта, но от Самоков беше чудно.

Беше една невероятна . Благодарен съм на Нана, че ме нави да отидем.

П.П.
Заглавната картинка е панорама от 22 кадъра, 2 реда по 11 снимки. Виждат се 3 от 7те рилските езера: Долното; Рибното и Трилистника.

 

2 мнения по „Рила и езерата

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.